Hieronder treft u diverse linken naar bevriende organisaties:



Stichting Promotie Maritieme Tradities
De belangrijkste doelstelling van de stichting is het bewaren en publiekelijk maken van het, cultureel- en materieel erfgoed met de daarbij behorende geschiedenis, van de Koninklijke Marine.
De ex-ondiepwatermijnenveger Hr. Ms. MAHU behoort tot het Varend Erfgoed van de Koninklijke Marine.
De (ex)Hr. Ms. Mahu is de enige "Inshore" mijnenveger van de Van Straelen-klasse die nog geheel in originele staat verkeert, zodat het publiek kennis kan nemen van hoe het mijnenvegen in zijn werk ging en staat ingeschreven in het Nationaal Register Varende Monumenten en is aangesloten bij de Historic Naval Ships Association.

Vrienden van de AMS Bernisse
Stichting tot Behoud van de AMS ms Bernisse waakt over de’ zover bekend’ enige mijnenveger van de AMS 60 klasse die nog in de vaart is en is onderdeel van het cultuurhistorisch maritiem erfgoed. De stichting heeft de Culturele ANBI-status.

Museumschip Mercuur
De Mercuur is een voormalige Nederlandse oceaanmijnenveger. Deze oudste houten mijnenveger van de Koninklijke Marine is nu een living history museumschip in Vlissingen en wordt onderhouden en gerestaureerd door vrijwilligers van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen.

Historic Naval Ships Association
Sinds onze eerste bijeenkomst in 1966 heeft de Historic Naval Ships Association (HNSA) het publiek in contact gebracht met historische schepen van over de hele wereld. Deze schepen zijn levende gedenktekens voor degenen die hebben gediend en worden liefdevol bewaard om toekomstige generaties te onderwijzen en te inspireren.
HNSA is een non-profitorganisatie met als doel het steunen voor het behoud van historische marineschepen.

Platform Varen Erfgoed
Het Platform Varend Erfgoed Koninklijke Marine is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marine en haar voormalige marineschepen (Vloot), landingsvaartuigen (Korps Mariniers) en vliegboten (Marine Luchtvaartdienst). Het platform heeft tot doel interesse in het varend erfgoed van de Koninklijke Marine te stimuleren en dit erfgoed te bewaren. De platformleden zijn herkenbaar aan de specifieke Varend Erfgoed KM wimpel en zijn zoveel mogelijk authentiek gebleven sinds de formele uitdienststelling. Het onderhoud en de exploitatie van het materieel van de platformleden is volledig aan de desbetreffende stichtingen/eigenaars.

Federatie Varend Erfgoed Nederland
De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) is de koepel van behoudsorganisaties. De FVEN (voorheen FONV) behartigt de gemeenschappelijke belangen van de behoudsorganisaties, en coördineert en stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het Varend Erfgoed. Daarnaast faciliteert de koepel de behoudsorganisaties, waaronder de registratie van het Nederlands Varend Erfgoed.

Koninklijke Marine
De Koninklijke Marine zet zich met vloot en mariniers wereldwijd in voor veiligheid op en vanuit zee. In Nederland en in het buitenland

Marinemuseum Den Helder
Het Marinemuseum is een maritiem museum in de Noord-Hollandse stad Den Helder. Het museum ligt op de voormalige marinewerf Willemsoord en is ondergebracht in de Stichting Koninklijke Defensiemusea. Het museum bestaat uit enkele gebouwen aan de wal en enkele schepen aan de kade.


Mariniersmuseum
Het Mariniersmuseum is een museum dat handelt over het ontstaan en de geschiedenis van het Korps Mariniers. Het museum is sinds december 1995 gevestigd aan de Wijnhaven in de Zuid-Hollandse stad Rotterdam en is organisatorisch ondergebracht in de Stichting Koninklijke Defensiemusea.


Dutch Marines Rowing Challenge
De Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) is in 2015 opgericht om in het kader van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers (10 december 1665) een monstertocht van 350 km te roeien van Rotterdam naar Londen voor buddy’s in nood, met PTSS.

Maritiem Portal
Het aanbieden van zoveel mogelijk informatie over de maritieme geschiedenis van Nederland in een internationale context in heden, verleden en toekomst. Dát is de missie van het Maritiem Portal van Nederland.
De doelgroep bestaat uit onderzoekers en geïnteresseerden in maritieme geschiedenis, archeologie en erfgoed.

Koninklijk College Zeemanshoop

Het College zet zich in voor de bevordering van de bloei van de Nederlandse zeevaart door actieve steun aan opleidingen voor zeevarenden, de bouw van een Zeemanshuis en initiatieven voor de verbetering van de veiligheid op zee. Ook wordt er veel zorg besteed aan eigen wetenschappelijk onderzoek, de verbetering van maritieme instrumenten en kaarten, en de introductie van degelijke weersvoorspellingen.


Onze Marine Vloot
U treft talrijke foto's aan van marineschepen, kazernes, dependances en al wat er mee samenhangt.

Ten anker
" ten Anker " is een digitale web-magazine en toegankelijk voor ieder die interesse heeft in de
geschiedenis van de Koninklijke Marine, Koopvaardij, Zeesleepvaart, Visserij, alsmede de Binnenvaart en Pleziervaart.

Marineshirts.nl
De website voor het bedrukken van T-shirts in allerlei ontwerpen voor defensie zoals Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en Marine


Ex Hr. Ms. Naaldwijk
De Hr. Ms. Naaldwijk is een Nederlands voormalige mijnenveger uit de Dokkumklasse. De Naaldwijk was operationeel bij de Mijnendienst van de Koninklijke Marine tussen 1955 en 1994.

Ex Hr. Ms. Naarden
Hr. Ms. Naarden was een mijnenveger van de koninklijke marine. Nadat het bij de marine was afgevoerd verloor het het predicaat Hr. Ms. en heet het schip Naarden. Het schip, uit de Dokkumklasse, is in 1956 gebouwd in Schiedam

Ex Hr. Ms. Sittard
De Hr. Ms. Sittard was een mijnenveger, gebouwd van hout en aluminium, in dienst bij de Koninklijke Marine. Het schip behoorde tot de Dokkum-klasse; het is namelijk in Nederland gebruikelijk om een bepaalde serie van het zelfde type boten/schepen te vernoemen naar het eerste opgeleverde model.






 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn