Onze Beschermheer.

Onze beschermheer, Kapitein Ter Zee Eric Toebast  heeft op November 2022 het stokje als Groepscommandant (GC) Mijnendienst overgedragen aan zijn opvolger. De nieuwe Groepscommandant (GC) Mijnendienst heeft te kennen gegeven dat hij onze nieuwe beschermheer wil worden, waarvoor wij erg erkentelijk zijn.

In Februari 2023 zal de "beschermheer" status formeel worden overgedragen, en zal de naam bekend worden gemaakt van onze nieuwe beschermheer, tevens zal er een beschrijving worden gegeven van zijn staat van dienst.Wie is Eric Toebast?:
Geboren in 1966 te Boxmeer. Opleiding stuurman grote handelsvaart aan het maritiem instituut “De Ruyter” te Vlissingen. Daarna in dienst van de Koninklijke Marine. De eerste 10 jaar operationeel gevaren op diverse mijnenvegers en mijnenjagers met als hoogtepunt de inzet van Hr. Ms. Harlingen voor de kust van Koeweit gedurende de Golfoorlog in 1991.

Vanaf 1997 ervaring opgedaan aan boord fregatten. Opgeleid tot Commando Centrale Officier en tot 2001 navigatieofficier aan boord Hr. Ms. Van Galen.
Vanaf 2001 navigatie-instructeur en hoofd van de Belgisch-Nederlandse Operationele School.
Op 14 juni 2002 werd hij commandant van Hr. Ms. Hellevoetsluis gevolgd door een 2 jarig commando aan boord van Hr. Ms. Schiedam.
Van 2004 tot 2007 belast met de training en evaluatie van mijnenbestrijdingseenheden en Staf Officier Operaties in Zeebrugge.

Na het volgen van de Hogere Defensie Vorming te Brussel werd hij geplaatst bij de Defensiestaf in Den Haag. Op 4 aug 2010 werd hij bevorderd tot Kapitein Luitenant Ter Zee en in Zeebrugge aangesteld als Hoofd Mine countermeasure vessels Operational Sea Training (HMOST)”
Van juni 2012 tot augustus 2014 was hij Eerste Officier aan boord van de Zr. Ms. Johan de Witt en heeft deelgenomen aan de EU operatie Atalanta voor de kust van Somalië.

Van augustus 2014 t/m augustus 2016 commandant van de patrouilleschepen Zr. Ms. Zeeland en Zr. Ms. Van Amstel. Beide schepen zijn in deze periode onder andere ingezet voor counterdrugs-operaties in het Caribisch gebied.
Op 11 december 2017 werd hij bevorderd tot Kapitein Ter Zee en sinds 13 december 2017 is de Kapitein Ter Zee Eric Toebast de “Groepsoudste Klein Boven Water en Mijnendienst”.